30-dagers tilfredsgaranti!
Fri frakt på ordre over kr. 2000,-
30-dagers tilfredsgaranti!
Fri frakt på ordre over kr. 2000,-

Cole Clark – Håndbygde Kassegitarer fra Melbourne i Australia

Cole Clark – Håndbygde Kassegitarer fra Melbourne i Australia 5

Cole Clark er et Australsk merke som spesialiserer seg på håndbygde akustiske gitarer. De kombinerer klassisk konstruksjonsteknikk med innovativ design for å skape en lettere, mer solid, unik gitar med verdens mest naturlig lydende pickupsystem.

Cole Clark – Håndbygde Kassegitarer fra Melbourne i Australia 6

Bedriften

Cole Clark ble etablert i 2001 av Bradley Clark og Adam Cole, med et mål om å lage gitarer med «Spanish Heel» og verdens beste pickupsystem. De begynte med å lansere noen el-gitarmodeller og akustiske gitarer. I 2010 lanserte de deres velrenommerte 3-veis pickupsystem som plukker opp lyd og vibrasjoner fra flere steder i gitaren. I 2012 stoppet de produksjonen og begynte å fokusere for fullt på kassegitarer. Siden dette har de stadig videreutviklet gitarene deres med nye innovative løsninger, finjustering, m.m. for å alltid levere noen av de beste gitarene i verden.

Idag har de 39 ansatte og selger sine gitarer i 24 land over hele verden.

Gitarene blir brukt av en rekke artister rundt om i verden, blant annet norske Bjørn Berge og Knut Reiersrud.

Unik Konstruksjon

Cole Clarks stålstrengsgitarer er de eneste mainstream-gitarene som tar i bruk «Spanish Heel» eller integrert halskonstruksjon. Dette betyr at halsen er limt til fronten sammen med sarg og bunn slik at halsen er i ett stykke frem til lydhullet. På andre gitarer er kroppen konstruert alene, og halsen limt på etterpå, for det meste med en bolt eller en svalehaleskjøt. Som følge av deres metode, er klangen helt unik. Cole Clark kassegitarer har også en utskåret topp og bunn.

Naturlig Pickup

Deres egne patenterte pickupsystem er det mest akustisk klingende i verden. Det er laget med et mål om å gi en mer naturlig tone når forsterket, og eliminere diverse ulyder som kommer av standard piezo-mikrofoner. Cole Clarks pickupsystem kombinerer flere forskjellige elementer. Denne kombinasjonen består av 6 piezo-mikrofoner under sadelen for dybde og bass, en lokk-sensor som blander inn frekvenser i mid og high range, og en kondensator-mikrofon justert for å plukke opp de høyeste frekvensene.

Tre

Alle Cole Clark-gitarer er konstruert med heltre. De bruker for det meste Australske tretyper som er høyst bærekraftig.

Cole Clark – Håndbygde Kassegitarer fra Melbourne i Australia 7